Fueltrans 7 na aanvaring los van brug bij sluizen Terneuzen

645

Het binnenvaartschip Fueltrans 7 heeft dinsdagmorgen iets na half acht een van de bruggen van het sluizencomplex in Terneuzen geramd. De lege tanker zat tot tien uur vast onder de zuidbrug over de oostsluis. De twee bemanningsleden aan boord raakten niet gewond.

Fueltrans 7 met grote klap tegen brug bij sluizen TerneuzenBemanningslid Ronald van de Fueltrans 7 verklaart voor Omroep Zeeland dat waarschijnlijk een regulateur is blijven hangen tijdens het geven van gas. Daardoor voer het schip met grote snelheid tegen de brug. ‘We waren net van de ligplaats vertrokken. We hadden bij het bunkerschip gelegen en we wilden gaan schutten. Ik stond voorop, maar ik zag dat we met te grote snelheid de brug naderden. Ik ben toen teruggegaan naar het middenschip. En toen kwam die grote rot klap. Ik was heel erg geschrokken. Ik denk dat de motor op hol is geslagen nadat de regulateur was blijven hangen.’

Sleep- en bergingsbedrijf Multraship probeert met water in de tanker te pompen het schip te laten zakken. De Fueltrans 7 kwam daardoor rond 10.00 uur los van de brug. De tanker ligt nu aan aan de kade voor de Middensluis in Terneuzen. (Bron: Omroep Zeeland/Foto: RWS)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter