FS kan met minder mensen vier keer zo snel orders picken

633

Logistiek dienstverlener Fulfilment Solutions (FS) heeft onlangs één van de meest geavanceerde orderpicksystemen in gebruik genomen. Met het geautomatiseerde FS Orderpicksysteem kan FS met minder mankracht nu vier keer zo snel en met hogere performance orders picken.

Het systeem is geplaatst in het magazijn van moederbedrijf CTS in Nieuw-Vennep, vlakbij Schiphol. Het FS Orderpicksysteem voor elke groothandel, fabrikant, retailketen of webwinkel beschikbaar.

Robots
Het FS Orderpicksysteem bestaat uit duizenden kunststof bakken in een aluminium raamwerk. Over de bovenste rij rijden robots die de bakken uit het raamwerk tillen en naar FS kan met minder mensen vier keer zo snel orders pickende poorten van het systeem brengen. Daar staan de orderpickers klaar die het juiste aantal artikelen uit de bakken pakken en in de verzenddozen leggen. Het zijn dus niet langer de orderpickers die naar de artikelen moeten lopen, maar de robots die de artikelen komen brengen. 24 Uur per dag kunnen de robots een order direct na bestelling klaarzetten voor verzending.

Onderscheiden
Directeur Steven Kersbergen denkt zich met het orderpicksysteem te kunnen onderscheiden in de markt.
’Het online warenhuis Wehkamp is momenteel bezig om een nieuw distributiecentrum te bouwen, inclusief een geautomatiseerd orderpicksysteem. Met dit distributiecentrum, dat in de zomer van 2015 in gebruik genomen moet worden, zegt Wehkamp klaar te zijn voor de toekomst. Dit centrum wordt echter alleen door Wehkamp zelf gebruikt worden, terwijl het FS Orderpicksysteem per direct beschikbaar is voor alle groothandels, fabrikanten, retailketens of webwinkels. FS biedt de markt hiermee een perfecte optie om mee te groeien met de laatste ontwikkelingen op het gebied van orderpicking en fulfilment.
(Bron: Fulfilment Solutions)

Volg TotaalTrans op Twitter