Freightliner neemt ERS Railways van Maersk over

885

Het Britse Freightliner neemt spoorvervoerder ERS Railways van Maersk Line over. Maersk Line wil ERS Railways verkopen om zich volledig te kunnen concentreren op de zeevaart.

Freightliner neemt ERS Railway van Maersk overVolgens CEO Peter Maybury van de Freightline Group past de overname goed in de groeidoelstelling van het bedrijf. ‘De overname volgt op onze toetreding tot de Poolse en Duite markt in de laatste zeven jaar en het betreden van de Oostenrijkse markt in 2009. We willen ERS dan ook ondersteunen in de groei van haar Europese intermodale activiteiten.’
Directeur Frank Schuhholz van ERS Railways hoopt nieuwe markten aan te kunnen boren. Hij blijft na de directeur van ERS.

ERS Railways werd in 1994 in Rotterdam opgericht. ERS Railways verzorgt het vervoer naar het achterland vanuit de zeehavens Rotterdam, Hamburg, Bremerhaven, Lübeck en Rostock. Bestemmingen zijn ondermeer plaatsen in Italië, Polen, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië. ERS bezit ook nog 47% van boxXpress.de.

De overname moet nog wel officieel worden goedgekeurd.

Meer spoorvervoer:
Jan de Rijk wil intermodaal transport verdubbelen
Enkelvoudige vergunning binnen spoornetwerk EU
Goederen Stena Line rechtstreeks per spoor naar Poznan
Visbeen Transport wil vaker over spoor en water
Hof van Twente tegen uitbreiding goederenvervoer over Twentekanaallijn