Fred Goudswaard is de eerste Havenwerker van het jaar

570

Fred Goudswaard van Barge Center Waalhaven is de eerste Havenwerker van het Jaar. Hij kreeg tijdens de eerste editie van het Rotterdams Havenevenement de bokaal overhandigd uit handen van Raymond Riemen, CEO van Broekman en Havenman van het jaar 2013.

Het Rotterdams Havenevenement is een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs, Marine Club Rotterdam en Jong Havenvereniging. Met de organisatie van het Havenevenement willen de initiatiefnemers onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau.

Havenwerker
De nieuwe titel Havenwerker van het Jaar is een initiatief van de STC-Group en Deltalinqs. De titel werd gisteren uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in Fred Goudswaard is de eerste Havenwerker van het jaarcollegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven. Er waren door het bedrijfsleven drie kandidaten genomineerd. Dat waren Rene Pegel van APM-T, Fred Goudswaard van Barge Center Waalhaven en Herme de Graaf van Koninklijke Roeiersvereeniging De Eendracht.

MCR-prijs
De MCR-Prijs werd dit jaar uitgereikt aan Thys Scholten. Thys volgt op dit moment de MBO-opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. De andere genomineerden waren Mark Willemsen, Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Rotterdam Mainport University en Ricardo Bello, Manager Transport en Logistiek aan het Scheepvaart en Transport College.

De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt jaarlijks een prijs uit aan een talentvolle vierdejaars MBO’er of HBO’er die een echte ambassadeur is voor de haven.  Het prijzenpakket dat door MCR-voorzitter Theo Schut werd uitgereikt, bestond uit onder andere een studiebeurs.

SmartPort Scriptie prijs
De SmartPort Scriptieprijs is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, TU Delft en de Erasmus Universiteit en is uitgereikt aan Rick Jansen. Rick Jansen is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit op een onderzoek waarin de kostenbesparingen zijn vastgesteld door de deelnemers aan een gemeenschappelijk transportsysteem voor het inter terminal transport van containers in de Rotterdamse haven. De twee andere finalisten waren Bart van Riessen (TU Delft / Erasmus Universiteit) en Natascha van Staalduinen (Erasmus Universiteit).

Jong Haventalent
Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. Er drongen drie jonge talenten door tot de finale. Dat waren Karin Kuipers (Gate Terminal), Onno de Jong, RHV (Erasmus Universiteit) en Ebo de Vries (Jules Dock Prototyping).

Tijdens de verkiezing werd bekend gemaakt dat Onno een jaar lang de ambassadeur en het rolmodel voor jong talent in de haven is. (Bron: STC)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief