Franse truckers staken door

1027

NANTES – Franse vrachtwagenchauffeurs gaan door met hun acties voor een beter cao. Ook maandag gingen de wegblokkades door. De chauffeurs eisen loonsverhoging, de werkgevers zeggen dit niet te kunnen betalen.

Nationale staking Frankrijk 15 mei zorgt voor hinder binnenvaartBij Nantes werd de weg richting vrachtafdeling van het vliegveld geblokkeerd. Dit zorgt voor ernstige vertraging rondom Nantes. Onder Bordeaux bij Cestas werd een toegang tot een transportbedrijf geblokkeerd door stakers. De werkgever zou de Franse werkgeversorganisatie Fédération Nationale des Transports Routier (FNTR) vertegenwoordigen. Verder zijn de chauffeurs acties aan het opzetten bij Chambéry, Clermont-Ferrand, Compiègne, Dunkerque, Libercourt, Montpellier en Toulouse.

Langzaamaan

Vanaf maandagochtend zes uur zijn in diverse steden in Frankrijk langzaamaan acties begonnen. In de regio Parijs waren twee blokkades bij een haven en een distributiecentrum. Dit zijn aangekondigde acties. De vrachtwagenchauffeurs voeren ook ‘wilde’ acties.
Vanaf woensdag kunnen serieuze optreden als de grootste bond van Frankrijk zich na verwachting aansluit bij de acties. (Bron: Chauffeuropdeweg)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief