Franse sluiswachters willen nog een week blijven staken

426

Binnenvaartschippers gaan morgen in Amiens met de prefectuur praten over de stakingen van Franse sluiswachters. Dinsdag ging de tweede stakingsdag op het Canal du Nord in. De sluiswachters willen de staking tot in ieder geval tot volgende week woensdag laten duren.

Morgen gaat daarom een aantal schippers met de prefectuur praten onder andere omdat de schippers van de Canal du Nord schepen al net een maand achter de rug hebben waar het kanaal gesloten was vanwege onderhoud.

Nationale staking Frankrijk 15 mei zorgt voor hinder binnenvaartBegrijpelijk
Volgens Sunniva Fluitsma van de spits Franto zijn de schippers niet tegen de acties. ‘We begrijpen dat als mensen vier jaar lang geen loonsverhoging krijgen en er bovendien steeds meer wordt geautomatiseerd en er dus banen verdwijnen men eventueel gebruik kan maken van het stakingsrecht. We willen ook niet de sluiswachters aanspreken, maar wel de VNF als verantwoordelijke. Daaraan willen we vragen mensen vanuit het Canal St Quentin (waar niet gestaakt wordt) in te zetten op het Canal du Nord.’

Hoop
Dinsdag is er een vergadering in Parijs en de schippers hopen dat het niet nodig is om naar Amiens te gaan. ‘Maar als men er in Parijs niet uitgekomen is voelen de schippers zich wel gedwongen om voor hun bestaan op te komen. Tenslotte raken de stakingen de vrachtwagensector niet en raakt op deze manier de binnenvaart nog meer werk kwijt. Nogmaals: niet tegen de sluiswachters gericht maar wel tegen de VNF.’ (Bron: Sunniva Fluitsma)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief