Franse politie waarschuwt voor tweede Zwarte Zaterdag

394

In Frankrijk ontstaan zaterdag 9 augustus opnieuw extreem lange files op de routes naar het zuiden. Afgelopen zaterdag werd al een record gebroken met bijna 1000 kilometer file. De Franse verkeerspolitie waarschuwt komend weekend voor een tweede Zwarte Zaterdag in Zuid-Frankrijk. Ook zondag wordt een drukke dag, vooral door terugkerende vakantiegangers.

Zaterdagochtend rond 7.00 uur staan in Frankrijk al lange files. Het hoogtepunt van de drukte valt rond 12.30 uur. Vorig weekend stond er op dat tijdstip 994 kilometer file.

Lange files in EuropaKnelpunt

De route door de Rhônevallei (A7) is het belangrijkste knelpunt. De problemen zijn het grootst rond Valence, ten zuiden van Lyon.  In het westen van Frankrijk loopt het verkeer, net als afgelopen zaterdag, vast bij de tolstations op de A10 Parijs-Orléans-Spaanse grens. Ook de route door het midden van Frankrijk via de A71/A75 (Clermont-Ferrand) biedt geen soelaas. Daar kwamen vakantiegangers afgelopen weekend in 80 kilometer file terecht en dat zal komende zaterdag niet anders zijn.

Duitsland

Op de Duitse Autobahnen voorziet de ANWB lange files op de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg-München en op de A8 München-Salzburg. In het noorden is de vertraging het grootst rond Bremen en Hamburg op de A1/A7.

Alpengebied

In Oostenrijk is er komende zaterdag weer veel vertraging op de A11 bij de Karawankentunnel richting Slovenië. Afgelopen weekend was de wachttijd daar  twee uur. Ook voor de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland zal de wachttijd opnieuw oplopen tot twee uur, vooral vanuit het zuiden door terugkerend vakantieverkeer.

Italië

Belangrijkste knelpunten in Italië zijn de A14 bij Bologna richting zuiden en de A22 bij Trento. Volgens de Italiaanse verkeerspolitie wordt zaterdag 9 augustus de drukste dag van het jaar. (Bron: ANWB)

Naar de fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief