Frankrijk wil alle overheidssteun aan de binnenvaart stoppen

466

Frankrijk wil elke vorm van overheidssteun aan de binnenvaart per 2017 stoppen. Om dat te bereiken moeten wel eerst alle belemmeringen worden weggewerkt die de ontwikkeling en de modernisering van de binnenvaart in de weg staan. Zo moet de concurrentiekracht van de binnenvaartondernemingen worden versterkt zodat overheidssteun niet meer nodig is.

Nationale staking Frankrijk 15 mei zorgt voor hinder binnenvaartDe Franse regering heeft al langere tijd problemen om de begroting rond te krijgen. Daarvoor moet flink worden bezuinigd. De binnenvaart lijkt daar nu de dupe van te worden.

Werkgroepen

Volgens de Belgische website Flows zijn tijdens een ministeriële conferentie met vertegenwoordigers van het Franse ministerie voor Transport en de Direction Générale des Infrastructures, des Transports et de la Mer (DGITM), drie werkgroepen opgericht. Deze moeten zich buigen over de aanpassing van het aanbod aan de vraag, de organisatie van de logistieke keten en de verbetering van de concurrentiekracht. (Bron: Flows)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief