Frank Appel opent Service Center van DHL Express op Schiphol

753

Het Service Center van DHL Express in Hoofddorp is verhuisd naar een bestaande vestiging van DHL op Schiphol. De vestiging werd geopend door Dr. Frank Appel, CEO van Deutsche Post DHL, die vrijdag een bezoek bracht aan Nederland.

Het betreft de gebouwen van DHL Hubs & Gateways, het direct aan de start- en landingsbaan gevestigde onderdeel van de expresvervoerder dat de aan- en afvoer van internationale zendingen op de luchthaven regelt. Naast de kostenvoordelen van het delen van dezelfde locatie, komt er ook het efficiencyvoordeel voor de regio Amsterdam bij. Pakketten kunnen Frank Appel opent Service Center van DHL Express op Schipholnu direct vanuit het vliegtuig de lokale routes in.

‘Vingers’
Om de verhuizing mogelijk te kunnen maken zijn er wel een aantal bouwkundige aanpassingen gedaan. Zo zijn er aan de airside (de kant van de start- en landingsbaan) een tweetal ‘vingers’ aan het pand gebouwd, die dienen voor het laden en lossen van de bestelwagens. Ook zijn de kantoorruimtes uitgebreid.

Met het plan zijn een aantal belangrijke efficiencyslagen gemaakt. In Hoofddorp was het niet mogelijk om noodzakelijke aanpassingen voor moderne laad- en lostechnieken te realiseren. In de vingers op Schiphol kan dat wel. Verder werden dagelijks zo’n 3.500 zendingen over een afstand van slechts vier kilometer verplaatst. Die slag hoeft dus niet meer te worden gemaakt. En verder is het zo dat het huidige pand op Schiphol niet alleen de ruimte biedt, maar op deze manier ook efficiënter wordt gebruikt.

Dagelijkse vlucht
Vanaf Schiphol heeft DHL een dagelijkse vlucht naar de Europese hub in Leipzig, vanwaar de hele wereld wordt bereikt. Nederlandse zendingen hebben bovendien middels een wegverbinding naar het Brusselse Zaventem aansluiting op directe DHL lijnvluchten naar diverse bestemmingen in Europa, Afrika en de US. De belangrijkste zakencentra in de wereld zijn daarmee in veel gevallen de volgende dag te beleveren. (Bron: DHL)

Volg TotaalTrans op Twitter