Forse daling files zet door in april

549

De filezwaarte (lengte maal duur file) was in april opnieuw fors lager in vergelijking met de afgelopen jaren. Ten opzichte van de gemiddelde filezwaarte in april daalde deze de afgelopen maand met ruim 40 procent. Dat meldt de ANWB.

Forse daling files zet door in aprilHet koude droge weer heeft volgens de ANWB zeker bijgedragen aan de afname. ‘In de avondspits was de daling groter dan in de ochtendspits maar niet alle weggebruikers hebben minder files ervaren. Zo blijft Rotterdam de drukste regio. Op de A20 stonden de afgelopen maanden meer files. Dat geldt ook voor de A50 bij Arnhem. De drukste dagen zijn dinsdag en donderdag. De maand eindigde met een zeer drukke avondspits op vrijdag 26 april. Door het begin van de meivakantie was er veel verkeer richting het zuiden en in het midden van het land. Op het drukste moment stond er 340 kilometer file.’

In Limburg veroorzaakte een spookrijder een ongeluk in de ochtendspits van donderdag 11 april. Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht ontstond een lange file bij Grathem waar de spookrijder frontaal op een tegenligger botste.