FNV wint rechtszaak tegen Heijboer Transport

481

Heijboer Transport heeft in strijd gehandeld met de Cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen. Dat heeft de kantonrechter in Bergen op Zoom beslist in een rechtszaak die FNV Bondgenoten had aangespannen.

FNV wint rechtszaak tegen Heijboer Transport Volgens de cao betaalde het transportbedrijf uit Etten-Leur zijn werknemers in de afgelopen jaren stelselmatig te weinig loon uit. De Cao Beroepsgoederenvervoer over de weg is van toepassing op de arbeidsovereenkomsten van alle 135 werknemers die bij Heijboer in dienst zijn.

Alsnog uitbetalen

De rechtbank veroordeelde Heijboer tot naleving van de cao met terugwerkende kracht vanaf 1 december 2012. Dat betekent dat Heijboer het bedrag dat zijn werknemers de afgelopen twee jaar te weinig hebben ontvangen, alsnog moet uitbetalen. Bovendien moet het bedrijf FNV Bondgenoten een schadevergoeding van 18.500 euro betalen.

Gerechtigheid

Kirsten Zwakman, medewerker van Stichting VNB, het nalevingsorgaan van de vakbond dat de overtredingen van Heijboer tegen de cao aan de kaak stelde: ‘Dit is een uiterst belangrijke uitspraak. Al jaren vechten de ondernemingsraad en de verschillende werknemers van Heijboer ervoor om te krijgen waar zij recht op hebben. Als de rechter ons dan in het gelijk stelt, voelt dat echt als gerechtigheid.’ (Bron: FNV Bondgenoten)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief