Vakbond FNV voert actie bij distributiecentrum V&D

762

FNV voert actie bij distributiecentrum V&D in NieuwegeinFNV Bondgenoten heeft donderdagmiddag tijdens de lunchpauze ludieke acties gevoerd bij het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein. Intussen bereiken de vakbond alarmerende berichten over intimidatie van de kaderleden van FNV Bondgenoten.

V&D maakte medio juni bekend dat het distributiecentrum (DC) in Aduard wordt gesloten. Hierdoor verliezen 109 mensen hun baan. Daarnaast verdwijnen op het Service Center in Amsterdam de komende anderhalf jaar circa 60 van de 475 arbeidsplaatsen. De medewerkers voeren al weken actie voor een goede ontslagregeling.

Cameratoezicht
Het laatste nieuws dat de FNV bereikte was dat leidinggevenden camerabeelden, die uitsluitend bedoeld zijn om de veiligheid van het personeel te waarborgen, in willen zetten om te achterhalen wie er actief zijn voor de bond. ‘Los van het feit dat dit natuurlijk in strijd is met alle wet- en regelgeving op dit gebied verpest het ook nog eens de sfeer op de werkvloer wanneer zoiets bekend wordt’, schrijft de FNV.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter