FNV stelt DFDS Vlaardingen ultimatum voor betere cao

528

De vakbondsleden van de DFDS terminal in Vlaardingen hebben de voorstellen van de werkgever voor een nieuwe cao verworpen. Volgens de FNV zijn de ongeveer honderd werknemers van de DFDS terminal in Vlaardingen klaar voor acties. DFDS heeft tot vrijdag 2 mei 17 uur de tijd om met een goed voorstel te komen.

De werkgever stelt voor om dertien procent van de onregelmatigheidstoeslag af te schaven voor de drie ploegendiensten met werkdagen tot twaalf uur. Ook wil hij het FNV stelt DFDS Vlaardingen ultimatum voor betere caofunctieloongebouw aanpassen. Er werken nu mensen die breed inzetbaar zijn om opleggers met vracht op vrachtschepen te plaatsen met een rollon-rolloff systeem en de opleggers los- en vast te koppelen. De werkgever wil dat iedereen een eigen specialisatie krijgt. De vakbond denkt om ze lager te kunnen inschalen.

Stap omlaag
‘Alle veranderingen in dit voorstel zijn een stap omlaag’, legt vakbondsbestuurder Cees Bos uit. DFDS wil niet alleen veel zwaardere roosters en inflexibele functie invoeren, hij wil voor die werknemer veel minder gaan betalen. Een cao-conflict zou bijzonder schadelijk uitpakken en niet alleen voor DFDS zelf. Als dit zou uitlopen op een echte staking blijven per etmaal 600 volle vrachtwagens in Nederland aan de kade staan.’

Bij de DFDS terminal worden opleggers op vrachtschepen geladen met zeer gevarieerde vrachten, van groente en fruit tot machine onderdelen en auto’s. Er gaan gemiddeld 160 opleggers op een schip en er vertrekken dagelijks vier volle vrachtschepen richting Britse havens. (Bron: FNV/Foto: DFDS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief