FNV roept op massaal naar cao bijeenkomst te komen (+ video)

686

FNV-onderhandelaar Egon Groen roept werknemers in het beroepsgoederenvervoer op massaal naar de cao bijeenkomsten op 15 maart te komen. Niet alleen om te praten over de cao, maar ook over verdringing en cabotage.

‘Vorig jaar is het ons nog gelukt om verdergaande liberalisering van de cabotagerichtlijn te voorkomen’, zegt Groen. ‘Maar nu zijn er toch weer twee zaken die roet in het eten dreigen te gooien. Zo begint eurocommissaris Kallas weer te morrelen aan de cabotagerichtlijn. En minister Schultz komt binnenkort met een brief aan de tweede kamer over cabotagecontroles. We moeten daarom goed duidelijk maken dat we verdergaande liberalisering niet pikken.’

Verder is er volgens Groen nog een wet in de maak die ervoor gaat zorgen dat verladers niet langer weg kunnen lopen voor hun verantwoordelijkheid om tegen dumpprijzen transport uit te voeren. Die wet komt voor de zomer in de Tweede Kamer.

Cao
Maar cao-bijeenkomsten hebben natuurlijk alles te maken met de cao zelf. ‘Werkgevers hebben loonbod neergelegd van nul procent. Dat hebben ze één keer, twee keer gedaan en in een brief herhaald. En ze zijn niet van plan om daar over te onderhandelen. Wij vinden dat niet getuigen van veel respect. Dus, lid of geen lid, kom naar de cao-bijeenkomsten. (Bron: FNV)

Volg TotaalTrans op Twitter