FNV-leden Van Uden gaan voor fatsoenlijke loonsverhoging

491

Een fatsoenlijke loonsverhoging. Met deze eis gaat FNV Bondgenoten samen met de ondernemingsraad van Van Uden Logistics op 9 september voor de derde keer in onderhandeling over de arbeidsvoorwaardenregeling (avr) bij de logistiek dienstverlener.

De avr geldt voor de medewerkers van de distributiecentra, niet voor de chauffeurs van Van Uden Logistics. Die vallen onder de sector-cao van TLN.

Van Uden is transparant over ethisch ondernemenArbeidsvoorwaardenregeling

In Nederland zijn ongeveer 700 cao’s die zijn aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Onder deze cao’s vallen circa 6 miljoen werknemers. Voor de overige werknemers in Nederland zijn de arbeidsvoorwaarden doorgaans geregeld in een arbeidsvoorwaardenregeling. Dit laatste geldt dus ook voor de medewerkers van de distributiecentra bij Van Uden.

Pensioenregeling

In december ging de directie van Van Uden Logistics al akkoord met een structurele financiële compensatie voor een nieuwe en betere pensioenregeling die voor zowel werkgever als werknemers duurder uitvalt. Toen is ook een nieuwe avr afgesproken met een looptijd van vier maanden. Nu is de inzet een fatsoenlijke, structurele loonsverhoging.

Succes

De chauffeurs van Van Uden Logistics kwamen in februari met succes in actie tegen een arbeidsverkorting die Van Uden wilde doorvoeren. De collectieve onvrede maakte indruk op de directie, die toezegde dat de chauffeurs hun (over)uren kunnen blijven maken.

Van Uden

Van Uden Logistics is gespecialiseerd in de logistiek van levensmiddelen, non-food, wijnen en gedistilleerde dranken in de Benelux. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Waddinxveen en warehouses in onder meer Haaften, Soesterberg, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. (Bron: FNV Bondgenoten)

Meer nieuws over Van Uden:
Schade distributiecentrum Van Uden meer dan twee miljoen
Van Uden wil distributiecentrum bij binnenvaartterminal Alphen
Van Uden wil omzet Value Added Logistics verviervoudigen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief