FNV heeft goed overleg met Kerres en Post Kogeko over fusie

404

De werkgelegenheid bij de overname van Kerres door Post Kogeko is gewaarborgd. FNV-bestuurder Henri Jansen meldt dat dit onder gelijke arbeidsvoorwaarden gebeurt en dat ook het naleven van de CAO is toegezegd.

Logistieke dienstverlener Post-Kogeko Logistics in Maasdijk maakte in januari bekend de activiteiten van Kerres Transport Groep in Heerlen over te nemen. Bij Kerres Transport Post-Kogeko vervoert gistextracten voor DSMGroep werken 130 mensen. Zij krijgen allen een arbeidscontact aangeboden bij Post-Kogeko. Jos Kerres (58) trekt zich als directeur terug en draagt de dagelijkse leiding over aan de directie van Post-Kogeko. Jos Kerres zelf verbindt zich voor de komende twee jaar aan Post-Kogeko om de integratie van de activiteiten te begeleiden.

Verrast
FNV Bondgenoten was verrast over de overname van de Kerres Transport Groep door Post Kogeko. Volgens bestuurder Henri Janssen had de vakbond voor de overname in kennis moeten worden gesteld over de fusie. ‘Zowel conform de SER fusiegedragsregels de nawerkende cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen dienen alle bij de fusie betrokken ondernemingen vóórdat zij overeenstemming over de overname bereiken de betrokken vereniging(en) van werknemers van de fusie in kennis te stellen’, schrijft Janssen aan Kerres. ‘Dit dient te geschieden op een zodanig tijdstip, dat het oordeel van de vereniging(en) van werknemers van wezenlijke invloed kan zijn op het al dan niet tot stand komen van de fusie en op de modaliteiten daarvan.’ (Bron: FNV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter