FNV gaat door met acties

881

FNV Bondgenoten gaat ondanks de uitnodiging van werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) voor nieuw overleg over de cao Beroepsgoederenvervoer door met acties. TLN nodigde maandag de bonden uit om tien september de cao-onderhandelingen te hervatten, die sinds februari stil lagen.

De afgelopen werd gestaakt en actie gevoerd bij de distributiecentra van Albert Heijn, Lidl en Jumbo. Ook liep chauffeuse en FNV-kaderlid Harmke van der Werf een bedevaartstocht van een week naar het kantoor van TLN onder het mom ‘Ik kom in beweging, nu TLN nog’.

Vrachtwagenchauffeuse Harmke in gesprek met voorzitter TLN‘Goede zaak’

‘Die beweging is er nu’, zegt FNV-bestuurder Egon Groen. ‘Na maanden van actievoeren heeft TLN FNV Bondgenoten uitgenodigd om op 10 september weer te overleggen. Een goede zaak. In overleg met de Sectorraad beroepsgoederenvervoer (het parlement van kaderleden uit de sector) en het Landelijk Actie Comité (dat alle acties in de sector bedenkt en organiseert) overlegt FNV Bondgenoten of we op de uitnodiging ingaan. De acties gaan in ieder geval gewoon door.’

Vlak voor de onderhandelingen op tien september komt de Sectorraad bij elkaar om de inzet te bepalen. Onderwerpen daar zijn loon, het 3e jaar WW (dat is door het Kabinet afgeschaft) en de strijd tegen verdringing.

Sinds februari

De onderhandelingen voor een nieuwe cao liepen vast in februari dit jaar. Breekpunt was de looneis van werknemers en het loonbod dat TLN namens de werkgevers deed: 0%. Hierop besloten de werknemers (chauffeurs, warehousemedewerkers en kantoorpersoneel) massaal actie te gaan voeren. (Bron: FNV)

Lees ook:
TLN wil onderhandelen, maar gaat niet in op eisen vakbonden

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief