FNV en Wetron tegenover elkaar in kort geding inspectierapporten

918

AMSTERDAM – FNV en Wetron Transport uit Weert staan vandaag tegenover elkaar in een kort geding over inzage in eventuele inspectie- of boeterapporten van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De Inspectie besloot de rapporten openbaar te maken, Wetron heeft tegen de openbaarmaking een voorlopige voorziening gevraagd, dit is een bestuursrechtelijk kort geding.

FNV en Wetron tegenover elkaar in kort geding over inspectierapporten‘Vanzelfsprekend dat Wetron niet wil dat openbaar wordt dat ze beboet zijn en hun bedrijfsvoering gebaseerd is op een model van wets-overtreden’, meldt vakbondsbestuurder Edwin Atema. ‘Wij zien niet in waarom de rapporten inzake Wetron niet openbaar gemaakt zouden mogen worden. De hele sector weet toch dat Wetron werkt met goedkope buitenlandse chauffeurs, zorgt voor verdringing van de Nederlandse chauffeurs en concurrentievervalsing voor bonafide transporteur. Als de inspectiediensten in het verleden beter in staat geweest waren om hun werk te doen dan was het in deze mooie sector nooit zo gierend uit de klauwen gelopen en zouden wij de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob) niet hoeven gebruiken.’

Ook Steijns Transport heeft volgens Atema in een andere Wob procedure van FNV een voorlopige voorziening gevraagd tegen openbaarmaking van boeterapporten. (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief