FNV eist vijf jaar werkzekerheid bij Kuwait Petroleum Europoort

731

In het komende cao overleg eist FNV Bondgenoten werkzekerheid voor de werknemers bij Kuwait Petroleum Europoort (KPE). Op dit moment worden er bij het bedrijf uitsluitend contractuele afspraken gemaakt tot 1 april 2015. Dit is van hoger hand opgelegd. Aan deze situatie moet snel een einde komen. De onrust onder de werknemers is sterk aan het toenemen.

FNV vraag minister hulp bij ontslagen olieraffinaderij KPEEgbert Schellenberg, bestuurder FNV Industrie: ‘Het is al tien jaar bekend dat forse investeringen noodzakelijk zijn, maar deze worden telkens door KPE op de lange baan geschoven. In 2006 wilde Lukoil de raffinaderij kopen voor 1 miljard dollar om er vervolgens nog 2 miljard in te investeren. Koeweit heeft de verkoop gefrustreerd en daarmee een gezonde toekomst voor het bedrijf. In maart 2014 is de stekker uit project Orange (bouw hydro cracker) getrokken en vorige week moesten we opnieuw in de Arabische pers lezen dat verkoop of ombouw naar een terminal de twee opties zouden zijn. We doen daarom een dringend beroep op Koeweit om haar morele verantwoordelijkheid te nemen voor het voortbestaan van KPE.’

800 ontslagen

Als niet wordt geïnvesteerd staan volgens de FNV zeker achthonderd banen op de tocht: van vaste werknemers, alsook van een groep ingeleende werknemers  en een aantal dat werkzaam is bij ondernemingen die andere diensten verlenen aan KPE.

De cao-onderhandelingen gaan in augustus van start. De cao geldt voor ongeveer 350 werknemers. (Bron: FNV)

Lees ook:
FNV vraag minister hulp bij ontslagen olieraffinaderij KPE

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief