FNV: ‘DSV wil met list en bedrog van kaderlid afkomen’

783

AMSTERDAM – DSV heeft op 9 april, een dag nadat de FNV onderhandelingsdelegatie met DSV over de cao onderhandelde, een kaderlid welke tevens lid van de FNV onderhandelingsdelegatie medegedeeld dat hij twee dagen later zou worden overgeplaatst. En wel naar een terminal die binnenkort wordt gesloten. Zowel collega’s als FNV zien deze onacceptabele overplaatsing als een aanval op de FNV.

FNV leden wijzen DSV cao eindbod massaal af
Zijn operationeel manager heeft toen hij het kaderlid deze mededeling gaf volgens vakbondsbestuurder Henri Janssen, bij herhaling aangegeven dat het niet om functioneren zou gaan. Maar dat hij graag “nieuw bloed, nieuwe ideeën en meer energie” op T1/T3 in ’s-Heerenberg wilde hebben.

List en bedrog

‘Nooit heeft het FNV kaderlid het verwijt gekregen, geen of te weinig ideeën zou hebben en ook over zijn energie is nooit geklaagd. Direct heeft FNV Transport en Logistiek per aangetekende brief en per email formeel bezwaar aangetekend. Vijf dagen nadat wij ons bezwaar hebben aangetekend, een dag nadat op ’S-Heerenberg de petitie werd gestart en een half uur nadat de eerste 69 handtekeningen aan de directie en management zijn aangeboden, ontving FNV een reactie op ons bezwaar. Waar de operationeel manager dus bij herhaling volhield dat de overplaatsing NIKS met het functioneren van jullie kaderlid te maken had, werd door de site manager in deze reactie in twee A4tjes enkel het functioneren van het kaderlid als argument van deze overplaatsing ingebracht. Waarbij ik opmerk dat vrijwel al deze argumenten aantoonbaar onjuist zijn. Het heeft er dan ook alle schijn van dat DSV met “list en Bedrog” van een kaderlid af wil komen en nu er zo’n grote onrust onder de werknemers is ontstaan, met leugens de rust wil terugbrengen.

FNV Transport & Logistiek ziet deze niet uit te leggen en onacceptabele overplaatsing als een aanval op de vakbond en dus op de positie van de werknemers.

Steun

Collega’s uit ’s-Heerenberg en nu ook uit de Moerdijk pikken deze aanval op het kaderlid en op de FNV en dus op alle werknemers niet en zijn van de week een petitie gestart . Vanuit ’s-Heerenberg hebben 84 collega’s de petitie ondertekend, vanuit de Moerdijk hebben 56 medewerkers de petitie ondertekend. ‘Dat betekent dat deze spontane actie, die door collega’s van het kaderlid werd opgestart nu al door 140 collega’s wordt gedragen.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief