FNV dreigt met acties over sluiten distributiecentrum Aduard V&D

627

De leden van FNV Bondgenoten werkzaam bij V&D stellen hun werkgever een ultimatum. Ze eisen onder meer een ontslagvergoeding op basis van de ‘oude’ kantonrechtersformule. Reageert V&D niet voor maandag 12 augustus 13.00 uur, dan worden acties niet uitgesloten.

FNV dreigt V&D met acties over sluiten distributiecentrum AduardV&D maakte medio juni bekend dat het distributiecentrum (DC) in Aduard wordt gesloten. Hierdoor verliezen 109 mensen hun baan. Daarnaast verdwijnen op het Service Center in Amsterdam de komende anderhalf jaar circa 60 van de 475 arbeidsplaatsen.

Geen recht
Een meerderheid van de werknemers wees vorige week al het eindbod van V&D voor een sociaal plan af. Met name de hoogte van de ontslagvergoeding, die dertig procent lager is dan de vergoeding in het sociaal plan van 2012, vinden ze onvoldoende. Volgens de werknemers ‘doet deze vergoeding geen recht aan hun jarenlange inzet voor V&D’. FNV Bondgenoten is het ook oneens met het feit dat V&D de salarissen van medewerkers die intern herplaatst worden in een lagere functie versneld wil afbouwen.

‘Bittere noodzaak’
V&D biedt een ontslagvergoeding op basis van de nieuwe kantonrechtersformule. Het sociaal plan van 2012 rekende nog met de oude kantonrechtersformule. Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten: ‘De werkloosheid in Nederland stijgt en een nieuwe baan is echt niet zo maar gevonden, zeker niet in Groningen. Naast van werk-naar-werk-afspraken, is een fatsoenlijke ontslagvergoeding als compensatie voor het verlies aan inkomen dus bittere noodzaak voor ontslagen medewerkers.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter