FNV dreigt met acties bij rederij Doeksen en TSM

835

Vakbond FNV Bondgenoten heeft een ultimatum gestuurd aan rederij Doeksen en Terschellinger Stoomboot Maatschappij (TSM). Indien de rederijen voor woensdag 22:00 uur niet ingaan op de eisen van de vakbond voor een nieuwe cao worden acties niet uitgesloten.

‘Het afgelopen jaar waren de cao-onderhandelingen opgeschort, omdat de aanwezigheid van de veerdienst van EVT veel onzekerheid voor de toekomst van FNV Bondgenoten dreigt met acties bij rederij DoeksenTSM met zich meebracht’, vertelt FNV-bestuurder Minke Jansma. ‘Nu daarover duidelijkheid is en de concessie voor de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland voor de komende vijftien jaar aan TSM zijn verleend, willen wij dat vertaald zien in meer zekerheid voor de werknemers van TSM.’

Terugdraaien
De bond eist voortzetting van de laatste afgelopen cao voor de duur van twee jaar, van 1 januari 2013 t/m 31-12-2014 met een loonsverhoging van 3% in 2014. Ook moeten de negatieve veranderingen die zijn doorgevoerd vanwege de situatie met EVT worden teruggedraaid. Dit betreft met name de roosters en de werkuren voor de waldiensten.

Ook wil de bond dat de medewerkers van het contactcenter en loket per direct onder de cao TSM komen te vallen.

Tijdens de ledenvergaderingen is volgens de vakbond gebleken dat de actiebereidheid onder de vakbondsleden groot is. (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief