FNV Bondgenoten boekt resultaten bij DSV Solutions

518

FNV Bondgenoten is erin geslaagd enkele langlopende onvolkomenheden bij logistieke dienstverlener DSV Solutions weg te werken. Het betreft het verplichte lidmaatschap van de personeelsvereniging en het inhouden van een wachtdag bij arbeidsongeschiktheid voor een groep ‘oud-Furness medewerkers’.

Deze specifieke groep medewerkers van DSV Moerdijk werkte ooit op de locaties ’s-Heerenberg en Dordrecht van het distributiebedrijf Furness Logistics dat in 1999 werd overgenomen door Frans Maas. Voor hen gold de afspraak dat zij bij arbeidsongeschiktheid geen wachtdagen hoefden in te leveren. Een afspraak die DSV Solutions na de overname van Frans Maas in 2006 ten onrechte niet heeft gehonoreerd.

Stakingen bij DSV Solutions in ‘s-HeerenbergTerugbetalen

FNV Bondgenoten en DSV Solutions zijn nu achter de oorzaak van dit langlopende misverstand gekomen en DSV heeft toegezegd alle onterecht ingehouden wachtdagen terug te betalen. Uiteraard zal DSV voor deze specifieke groep werknemers ook in de toekomst geen wachtdagen meer inhouden.

Verplichte lidmaatschap

Ook de problemen rond het verplichte lidmaatschap van de lokale personeelsvereniging in Moerdijk zijn opgelost. Eind 2013 was het verplichte lidmaatschap én de verplichte contributie-inhouding al geschrapt en was DSV Moerdijk begonnen met de terugbetaling van ten onrechte geïnde contributie.
Nu hebben FNV Bondgenoten en DSV Moerdijk ook de laatste onregelmatigheden in de terugbetaling gladgestreken en krijgen de werknemers die geen lid van de personeelsvereniging wilden zijn met terugwerkende kracht (vanaf hun bezwaar) de restitutie die hun toekomt.

Externe beroepscommissie

Een derde succes bij DSV Moerdijk boekte FNV Bondgenoten via een externe beroepscommissie. Die boog zich over de eis van een vakbondslid bij DSV met een ‘combinatiefunctie’ om in een hogere salarisschaal te worden geplaatst.
Een deel van zijn werk doet deze werknemer in het warehouse, een ander deel van zijn functie bestaat uit kantoortaken. DSV weigerde aanvankelijk deze kantoortaken naar waarde te schatten. Door inmenging van de externe beroepscommissie krijgt de werknemer nu wél het salaris waarop hij recht heeft. (Bron: FNV Bondgenoten)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief