FNV tevreden dat werkgevers 10-puntenplan onderschrijven

888

UTRECHT – Werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) onderschrijft de doelstellingen van het 10-puntenplan van FNV Transport en Logistiek tegen werkverdringing en schijnconstructies in de sector. Het 10-puntenplan maakt deel uit van het totale eindbod dat TLN deed voor een nieuwe Cao Beroepsgoederenvervoer.

Honderden vrachtwagenchauffeurs voeren actie voor meer loonEgon Groen, cao-onderhandelaar Transport en Logistiek van FNV Bondgenoten: ‘Het is fantastisch dat wij binnenkort met TLN nadere afspraken maken over hoe we de betrokken instanties gaan benaderen om wijziging van regelgeving te realiseren.’

Eindbod

Andere onderwerpen in het eindbod van TLN hadden betrekking op de reparatie van de wijziging van de WW, modernisering van de cao en het loonbod. Tijdens de onderhandelingen is ook gesproken over de – op grond van nieuwe wetgeving noodzakelijke – wijzigingen in de pensioenregeling.
Over 2015 en 2016 bieden werkgevers respectievelijk 2,25 en 2,75% loonsverhoging. Andere belangrijke onderdelen van het eindbod:

  • De cao heeft een looptijd van 3 jaar, dus van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2016.
  • Het experiment met de vrijwillige tijd-voor-tijd regeling wordt voortgezet. Een regeling geldt alleen als deze bij het cao-secretariaat is aangemeld.
  • In 2015 moet de discussie over de modernisering van de cao zijn afgerond.
Ledenbijeenkomsten

Op 22 november bespreekt FNV Bondgenoten het eindbod van de werkgevers over de cao met de sectorraad. Het eindbod zal daarna aan de leden van FNV Bondgenoten worden toegelicht in een aantal bijeenkomsten. De vakbondsleden beslissen of het bod van de werkgevers wordt geaccepteerd. (Bron: FNV)

Lees ook:
Geen overeenstemming over cao beroepsgoederenvervoer

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief