FNV bezoekt logistieke bedrijven waar de bond niet welkom is

882

Vakbond FNV Bondgenoten gaat deze week op bezoek bij diverse logistieke bedrijven om met de werknemers in loodsen en op kantoren van gedachten te wisselen over het werken in de transport en logistiek. Komende week gaat de bond langs bij bedrijven die eerder dit jaar weigerden mee te werken.

Deze circa 50.000 mensen in loodsen (warehouses) en op kantoren horen volgens de bond meer stem te hebben in bijvoorbeeld de FNV bezoekt logistieke bedrijven waar de bond niet welkom istotstandkoming van de cao Transport en Logistiek.
Als voorbereiding op dit onderzoek voerde de vakbond de afgelopen maanden gesprekken bij diverse toonaangevende logistieke bedrijven. Hierdoor is de enquête al door meer dan 350 werknemers ingevuld. Komende week gaat de bond langs bij bedrijven die weigerden mee te werken. Groen: ‘Het kan niet dat alleen werknemers uit bedrijven waar we welkom zijn een stem hebben. De werknemers mogen niet worden gestraft voor het feit dat hun baas de vakbond niet over de vloer wil hebben.’

Egon Groen, cao-onderhandelaar transport en logistiek bij FNV Bondgenoten: ‘We weten doorgaans goed wat vrachtwagenchauffeurs op hun lever hebben, maar van de mensen in warehouses en op kantoren veel minder. Maar zij horen uiteraard bij de sector en dus willen we als vakbond ook voor hen klaarstaan.’

Thema’s
In de enquête komen thema’s als onzekere contractvormen, doorgroeimogelijkheden, veiligheid, werkdruk en beloning aan de orde. Hoe denken werknemers in de logistiek over flexibilisering van de contracten? Hoe staat het met de veiligheid op de werkvloer? En kunnen werknemers rondkomen van het loon? FNV Bondgenoten is natuurlijk ook heel benieuwd naar waar mensen tevreden over zijn. ‘Dat is tenslotte wat  ervoor zorgt dat mensen aan het werk blijven in de logistiek. Dat moet je als bond zeker ook weten’, zegt Groen.

Via logistiek.gewoongoedwerkmerk.nl wordt werknemers gevraagd naar hun ervaringen.