FNV beschuldigt Princen van het dumpen van zieke werknemers

442

AMSTERDAM – FNV Transport en Logistiek onderzoekt of zij het faillissement van Princen Pgv (handelend onder de naam Princen Transmission), een van de BV’s van Princen Mobiliteit en Transport, kan aanvechten. De vakbond heeft grote twijfels over de handelwijze van Princen en de betrokken curator Mr. Deterink en beschuldigt het bedrijf van het dumpen van zieke werknemers.

FNV beschuldigt Princen van het dumpen van zieke werknemersDe rechtbank in Den Bosch verklaarde op 31 maart Princen Transmission in Weert failliet. Daarvóór was Princen mede dankzij de bemoeienis van een stille bewindvoerder, de huidige curator, al zeker van een doorstart.

Flitsfaillissement

Henri Janssen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek: ‘De rechter ging hiermee akkoord, benoemde de bewindvoerder tot curator en gaf deze direct toestemming de doorstart af te wikkelen en de werknemers te ontslaan. Dit soort faillissementen noemt men ook wel flitsfaillissement of pre-pack methode. Wij zijn nadrukkelijk tegen elke vorm van pre-pack methode en in dit geval is het schandalig dat Princen alle mensen met een arbo-verleden, zoals suikerziekte, hartoperatie, hernia, en zelfs een zwangere vrouw niet mee overneemt. De gezonde mensen mogen wel mee over.’
Op de opmerking van een journalist dat er enkel mensen met een arbo-verleden niet met de doorstart mee mogen, antwoordde Mr. Deterink: ‘Ik heb nog nooit meegemaakt dat zieke mensen bij een nieuwe onderneming worden aangenomen. Ik kan mij wel voorstellen dat ze er een baan krijgen, zodra ze weer beter zijn.’

Nietig

FNV Transport en Logistiek gaat bij Princen Transmission uit van het volgende:
– Het faillissement is nietig, dus de werknemers kunnen niet op grond van faillissement worden ontslagen.
– Als er toch sprake is van een faillissement, is er sprake van Overgang van Onderneming. Voordat het faillissement is uitgesproken was namelijk voor de curator en de doorstartende, tevens huidige eigenaar duidelijk dat men ging doorstarten. Ook daardoor is elk ontslag nietig. Want bij een Overgang van Onderneming heeft de wetgever bepaald dat alle rechten en plichten mee overgaan.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief