TLN: ‘Geen loonsverhoging en geen afspraken werkgelegenheid’

399

FNV:  ‘0% loonsverhoging voor werknemers in transport’De werkgevers in het transport willen geen loonsverhoging bieden. Ook willen ze geen afspraken maken over werkgelegenheid. Dat laten de vakbonden FNV en CNV weten.

Tientallen vrachtwagenchauffeurs stonden voor het gebouw in Nieuwegein waar de onderhandelingen over een nieuw cao plaatsvonden. Transport & Logistiek Nederland (TLN) gaan daar met de vakbonden CNV en FNV in overleg over een nieuwe cao. De vrachtwagenchauffeurs protesteren vandaag onder meer voor een goede cao. In een pamflet schrijven de chauffeurs dat ze blijven gaan voor een loonsverhoging van drie procent. Het uitstel van het overleg met twee maanden door TLN kwalificeren de chauffeurs als ‘arrogant’.

Na het bekend worden van het bod van de werkgevers, gingen ze het pand binnen om hun eisen bekend te maken.

SP wil actie
SP-Kamerlid Paul Ulenbelt en Europarlementariër Dennis de Jong spraken de chauffeurs toe. De Jong: ‘Het is duidelijk dat Brussel niet wil luisteren naar onze oplossing. Daarom moeten we die bureaucraten met acties op andere gedachten brengen. Wat mij betreft gaan we actievoeren tot in Brussel. Chauffeurs moeten weer trots kunnen zijn op hun baan.
‘Jullie hebben niet het oudste, maar wel het mooiste beroep van de wereld. Daar moeten jullie voor strijden!’, zei Ulenbelt.

Lees ook:
Chauffeurs pikken het niet langer
Vrachtwagenchauffeurs protesteren voor een goede cao

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter