Flora Holland vangt staking op met uitzendkrachten

739

Bij de staking bij bloemenveiling Flora Holland hebben CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten tot op heden 850 stakers ingeschreven. Volgens berichten van stakers ter plekke probeert Flora Holland de staking op te vangen met inzet van uitzendkrachten.

Flora Holland vangt staking op met uitzendkrachtenCNV en FNV hebben via hun advocaten inmiddels Flora Holland gesommeerd daarmee te stoppen. Vanuit Aalsmeer is er bericht dat er 200 uitzendkrachten zijn ingezet om de gevolgen van de staking te minimaliseren. Ook in Naaldwijk is er sprake van inzet van uitzendkrachten.

Het is wettelijk verboden om het door stakers neergelegde werk over te laten nemen door uitzendkrachten. Flora Holland is gesommeerd de ingezette uitzendkrachten terug te trekken. De ABU, de NBBU en de Inspectie SZW zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Geest uit de fles
Volgens FNV-onderhandelaar Kitty Huntjens is de geest uit de fles bij Flora Holland. ‘En die gaat er niet zomaar weer in. De acties gaan door, zolang een goed sociaal plan van Flora Holland uitblijft. Tijd dus voor het bedrijf om nu echt te gaan luisteren naar zijn mensen.’

Collega-onderhandelaar Cellil Coban constateer dat de omvang van de staking ieders verwachting overtreft. ‘Zelfs niet-vakbondsleden hebben zich in groten getale als staker ingeschreven. Dat zegt meer dan genoeg over hoe gigantisch boos de mensen zijn. Het gelieg en gedraai van FloraHolland werkt als een rode lap op een stier en wakkert de boosheid nog verder aan. Het is pure paniekvoetbal van de werkgever, maar de werknemers zijn vastberaden want ze staken voor een fatsoenlijk sociaal plan.’ (Bron: FNV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter