Flex-in opnieuw in conflict met website Transport Online

1208

BREDA – Flex-in heeft opnieuw een conflict met Transport Online. In april vorig jaar dreigde Flex-in International LTD, de Ierse tak van Flex-in Uitzendgroep, al met een kort geding tegen de transportwebsite. Het uitzendbureau vond toen dat Transport Online ongefundeerde nieuwsberichten plaatste en die weigerde te verwijderen.

Flex-in (1)kopie‘Onjuiste aantijgingen zorgen voor gefronste wenkbrauwen bij chauffeurs en klanten van uitzendbureau’, kopt de uitzendgroep nu omdat op de website van Transport Online commotie is ontstaan over mogelijke (financiële) problemen bij Flex-in. Flex-in benadrukt in een persbericht dat er sprake is van beschuldigingen die gebaseerd zijn op onjuiste informatie. Volgens de uitzendorganisatie komt het artikel voort uit een langlopende rancune van de nieuwswebsite ten opzichte van Flex-in.

Op tijd betaald

Eit Blanken, algemeen directeur van Flex-in, betreurt de situatie: ‘Flex-in is een volledig financieel gezond bedrijf en we geven om onze chauffeurs. Al meer dan 10 jaar lang helpen wij mensen aan het werk, en wij putten kracht uit de voldoening en dankbaarheid die ons werk geeft’. Het uitzendbureau geeft daarbij weer dat het personeel zoals gewoonlijk op tijd betaald is, dit geldt zowel voor het kantoorpersoneel als de uitzendchauffeurs.

Oud-werknemer

Binnen Flex-in heerst er diepe teleurstelling over de lastercampagne die plaatsvindt en is geïnitieerd door oud-werknemer Niels Blanken. Hij is per 19 mei 2015 op staande voet ontslagen en probeert zijn voormalige werkgever via de media in een negatief daglicht te zetten. Volgens Eit Blanken komt het foutieve nieuwsbericht dan ook erg ongewenst: ‘Onze planners hebben het drukker dan ooit. Niet voor niets staan we dit jaar weer op het Truckstar Festival. Onze zoektocht naar goede chauffeurs gaat namelijk onverminderd door en we richten ons met een positieve blik op de toekomst’, besluit de algemeen directeur.

‘Geen rancune’

Hoofdredacteur Esther van der Wal-de Vries van Transport Online koestert haar onafhankelijke nieuwsredactie absoluut geen rancune tegen Flex-in Uitzendgroep. ‘Meerdere bronnen hebben afzonderlijk van elkaar bevestigd dat Flex-in financiële problemen heeft.  Alle betrokken partijen is om een reactie gevraagd in het kader van hoor en wederhoor. Mijnheer Blanken heeft hier zondagavond gebruik van gemaakt en, alsnog, zijn reactie gegeven.’

Meer nieuws over Flex-in:
Flex-in over onderbetaling: ‘Wij hebben niets verkeerd gedaan’
Flex-in spant kort geding aan tegen website Transport-Online
Flex-in met hulpgoederen naar overstroomde gebieden Balkan

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief