Flex-in met hulpgoederen naar overstroomde gebieden Balkan

821

Drie vrachtwagencombinaties van Flex-in Uitzendgroep vertrekken aanstaande maandag richting het Balkangebied om hulpgoederen af te leveren. Het gaat om de levering van driehonderd boxsprings aan een hulpcentrum in Bosnië.

Doordat diverse rivieren onlangs buiten hun oevers zijn getreden door aanhoudende en overvloedige regenval, is er in Bosnië sprake van een noodsituatie. De directie van Flex-in zag de beelden van de watersnoodramp en contacteerde de Bosnische ambassade in Nederland om hulp aan te bieden.

1.800 kilometer
De Bosnische ambassade reageerde volgens het uitzendbureau enthousiast en aangedaan op het verzoek van Flex-in. ‘De transporthulp van het uitzendbureau kwam Flex-in over onderbetaling: ‘Wij hebben niets verkeerd gedaan’namelijk als geroepen, want ook Opti Cycle had van zich laten horen. Op initiatief van Nico Teiwes stelt het interieurbedrijf driehonderd boxsprings ter beschikking. Flex-in bood aan om de boxsprings te transporteren om hulp te kunnen bieden waar de nood het hoogst is. Bovendien verzorgt het bedrijf de rit van 1.800 kilometer geheel belangeloos. De twee bedrijven bundelen zodoende hun krachten om de slachtoffers in de getroffen gebieden te helpen.’

Vrijwillig
Meerdere chauffeurs hebben zich vrijwillig hebben aangemeld voor de lange rit. Ook commercieel manager Niels Blanken is één van de initiatiefnemers om hulp te bieden en rijdt zelf naar het rampgebied. ‘Onze chauffeurs zijn gewend om lange afstanden te rijden, maar dit wordt natuurlijk geen gewone rit. De Bosniërs hebben onze hulp hard nodig en wij proberen te helpen waar nodig.’

Truck-runs
Het is niet voor het eerst dat Flex-in Uitzendgroep zich inzet voor het goede doel. Zo organiseert het bedrijf al jarenlang ‘truck runs’, waar mensen met een verstandelijke beperking meerijden in vrachtwagens. Daarnaast doneert Flex-in geregeld aan goede doelen, zo schonk het bedrijf in 2009 een taxi aan een Gambiaans dorp om kinderen naar school te kunnen vervoeren. Overigens leverde Niels Blanken deze auto toen persoonlijk af, iets wat hij nu dus weer doet. (Bron: Flex-in)

Lees ook:
Flex-in over onderbetaling: ‘Wij hebben niets verkeerd gedaan’
Flex-in spant kort geding aan tegen website Transport-Online

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief