Five Oceans en Smit bergen brandende Hansa Brandenburg

646

De Duitse rederij Leonhardt & Blumberg heeft Five Oceans Salvage en Smit Salvage opdracht gegeven voor het bergen van de in brand staande containerschip Hansa Brandenburg. De sleepboot Coral Sea Flos is inmiddels onderweg naar het containerschip. De kustwacht van Mauritius houdt de situatie in de gaten.

Five Oceans en Smit bergen brandende Hansa BrandenburgMaandag brak er brand uit op het containerschip van rederij Leonhardt & Blumberg. Het schip vaart dan op de Indische Oceaan zo’n 200 mijl ten noordoosten van Mauritius. Het schip is met containers onderweg van Singapore naar het Zuid-Afrikaanse Durban.

Het containerschip Donau Trader, die onderweg was naar Columbia, werd omgeleid om de 17-koppige bemanning van de Hans Brandenburg te helpen. Vanwege de hevige brand haalde de Donau Trader de bemanningsleden direct van boord en bracht ze naar Mauritius. De Hansa Brandenburg dobbert sindsdien stuurloos rond.

De Hansa Brandenburg (dwt 23.493) is 175 meter lang en 27 meter breed en heeft een capaciteit van 1.740 teu. Het schip werd in 2002 gebouwd en vaart onder de vlag van Liberia. (Foto Leonhardt & Blumberg)

twitter