7.000 kilo tabak voor illegale sigarettenfabriek in vrachtwagen

614

De FIOD heeft vrijdag 18 juli in Boxtel een vrachtwagen aangetroffen die onbeheerd leek te zijn achtergelaten. Nadere controle door de FIOD maakte duidelijk dat de inhoud van de vrachtwagen bestond uit 51 dozen met daarin verpakt 7.000 kilo tabak. De FIOD heeft twee verdachten aangehouden. Zij zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachte.

FIOD vindt 7.000 kilo tabak voor illegale sigarettenfabriek in vrachtwagenDezelfde dak ontdekte de FIOD in Giessen een illegale sigarettenfabriek. Het vermoeden bestaat dan ook dat de tabak uit de vrachtwagen toebehoort aan dezelfde organisatie als die de illegale sigarettenfabriek exploiteert. Al het aangetroffen materiaal is vrijdag en zaterdag in beslag genomen en afgevoerd.

Volledige productielijn

Tijdens de doorzoekingen van twee bedrijfspanden werd een volledige productielijn voor het fabriceren van sigaretten aangetroffen. Naast de volledige productielijn werden ongeveer 650.000 stuks sigaretten aangetroffen, ongeveer 6.000 kilo tabak en een grote hoeveelheid materiaal voor de productie van sigaretten. Het gaat dan om filters, gestanste sigarettendoosjes, papier, folie, dozen en overige toebehoren. Op de bovenverdieping van een van de panden was een slaapvertrek aanwezig, vermoedelijk bestemd voor het personeel dat werkzaam was in de illegale fabriek.

Inferieur en gevaarlijk

De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Europese markt. Wanneer de sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn gekomen, dan zou vermoedelijk één miljoen euro aan accijns zijn ontdoken. De FIOD onderzoekt de zaak onder leiding van het Functioneel Parket. (Bron: Politie/Foto: Philip Morris)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief