FIOD houdt verdachten koeriersdienst aan voor valsheid in geschrift

403

De FIOD heeft woensdag twee verdachten aangehouden en hun woning doorzocht. Daarbij is onder meer administratie in beslag genomen en ruim 70.000 euro aan contant geld. De 49-jarige man en 42-jarige vrouw van een koeriersdienst uit Den Haag worden verdacht van het plegen van valsheid in geschrift.

De verdachten hebben het vermoedelijk mogelijk gemaakt dat tientallen medewerkers van hun koeriersdienst opzettelijk onjuiste aanvragen FIOD houdt verdachten koeriersdienst aan voor valsheid in geschriftverklaring arbeidsrelatie (VAR) hebben ingediend bij de Belastingdienst, om zo een VAR winst uit onderneming (VAR-wuo) te verkrijgen.

Vrijwaring

De VAR-wuo geeft, onder voorwaarden, aan de opdrachtgever volledige vrijwaring voor het inhouden van loonheffingen (loonbelasting, premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en bijdrage Zvw). Het voordeel van een VAR-wuo voor een zelfstandig ondernemer is dat door de opdrachtgever niets op zijn verdiensten wordt ingehouden. Voor wat betreft de inkomstenbelasting kan hij in aanmerking komen voor de ondernemersfaciliteiten (starters- en/of zelfstandigenaftrek en de MKB-vrijstelling). Daardoor is de netto opbrengst hoger dan wanneer hij de werkzaamheden in loondienst had verricht.

De Belastingdienst doet verder onderzoek naar op te leggen navorderings- en naheffingsaanslagen. (Bron: Overheid)

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief