Fincantieri bouwt cruiseschip voor Compagnie du Ponant

906

De Italiaaanse scheepswerf Fincantieri gaat een mini cruiseschip bouwen voor de Franse cruiserederij Compagnie du Ponant. Het schip wordt hetzelfde als het mini-cruiseschip Le Soleal dat vorige maand werd opgeleverd. Eerder leverde de werf al drie cruiseschepen aan de rederij.

Fincantieri bouwt mini-cruiseschip voor Compagnie du PonantHet nieuwe mini-cruiseschip (11.000 gt) wordt 142 meter lang en 18 meter breed. Met deze afmetingen kan het schip in havens komen waar de grotere cruiseschepen niet kunnen komen. De Franse rederij gaat het schip vooral inzetten voor cruises in Alaska in de zomer en in Australië en Nieuw Zeeland in de winter.
De kruissnelheid van het schip is 16 knopen. Het nieuwe ‘scheepje’ heeft 132 hutten voor 264 passagiers. Aan boord is verder plek voor 140 bemanningsleden.

‘Moeilijke markt’
CEO Giuseppe Bono van Fincantieri zegt tevreden te zijn over de opdracht. ‘Deze opdracht komt na enkele andere nieuwe orders. En dat is goed nieuws in een markt die het nog steeds moeilijk heeft.’
CEO Jean-Emmanuel Sauvée van Compagnie du Ponant zegt de opdracht aan Fincantieri te hebben gegeven vanwege de goede ervaringen met eerdere opdrachten. ‘We zijn ervan overtuigd dat dit vierde zusterschip net zo mooi wordt. Met de vorige drie schepen hebben ze prima werk afgeleverd.’