Filezwaarte daalt met een kwart vanwege zachte winter

416

De filezwaarte in Nederland daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met 25 procent vergeleken met vorig jaar. In 2013 had het verkeer in deze periode veel hinder van winterse omstandigheden, dit jaar is het weer gunstig geweest. Echter in de regio’s Amsterdam en Rotterdam merkten automobilisten weinig van de filedaling.

Uit de recessie, in de fileDe grootste knelpunten liggen in de ochtendspits op de wegen naar Amsterdam. Met name op de A8 en de A9. In de avondspits staan automobilisten het langst in de file rond Rotterdam. Daar is de A20 tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein nog steeds de bottleneck.

Boze vrachtwagenchauffeurs
Opmerkelijk was de vertraging tijdens de avondspits van vrijdag 7 maart toen boze vrachtwagenchauffeurs uit onvrede over het kabinetsbeleid enkele wegblokkades organiseerden.

Een verkeerschaos tijdens de nucleaire top in Den Haag is uitgebleven. Automobilisten pasten hun reisgedrag aan, werkten vanuit huis of namen vrij. Van files was in de Randstad op maandag 24 en dinsdag 25 maart zelfs nauwelijks sprake. (Bron: ANWB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief