Files na dodelijke aanrijding vrachtwagen met wegwerker

875

Bij aan aanrijding tussen een vrachtwagen en een wegafzetting op de A12 tussen Utrecht en Den Haag is afgelopen nacht rond twee uur een 51-jarige wegwerker om het leven gekomen. De wegwerker raakte bekneld tussen een pijlwagen en een aanhangwagen van Rijkswaterstaat. De 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lelystad is aangehouden.

Files na dodelijke aanrijding vrachtwagen met wegwerker.Rond 02.00 uur vonden wegwerkzaamheden plaats en waren de rijstroken 1 en 2 met een rood kruis afgekruist en gold voor de rijstroken 3 en 4 een snelheidsbeperking. Ter beveiliging stond op rijstrook 1 een pijlwagen opgesteld. Daar weer achter stond een tweede pijlwagen.

Overleden

De 34-jarige man uit Lelystad reed in zijn vrachtauto over de A-12 in de richting van Den Haag en botste met zijn vrachtauto op de eerste pijlwagen. De bestuurder van deze pijlwagen, een 56-jarige man uit Gameren, raakte hierdoor ernstig gewond. Hierna schoven de vrachtauto en de pijlwagen door en kwamen in botsing met een tweede pijlwagen, waar juist een aanhangwagen aan werd gekoppeld. De 51-jarige man uit Tilburg raakte bekneld tussen de aanhangwagen en de pijlwagen. Hij liep daarbij dusdanig ernstige verwondingen op dat hij ter plaatse overleed. De bestuurder van de tweede pijlwagen raakte niet gewond.

Twee gewonden

Van de 34-jarige bestuurder van de vrachtauto, die de botsing veroorzaakte, werd een blaastest afgenomen. Hij bleek geen alcohol te hebben gedronken. Omdat hij ook gewond was, werd hij en de ernstig gewonde 56-jarige man met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Afsluiting

Ten behoeve van het onderzoek door de VerkeersOngevallenAnalysedienst werden alle vier de rijstroken tijdelijk afgesloten. De afsluiting leidde tot grote vertraging en hinder voor het verkeer richting Den Haag. Na afronding van het onderzoek ter plaatse werden de drie vrachtauto’s afgesleept voor nader (rij)technisch onderzoek. Vanaf 08.30 uur konden de rijstroken gefaseerd worden vrijgegeven voor het verkeer richting Den Haag.
(Bron: Politie/Foto: Still uit video Woerdentv)

Lees ook:
Auto wegwerkers in puin na negeren rood kruis op A12
Vrachtwagen ramt pijlwagen
Derde wagen van Rijkswaterstaat in één week aangereden

Bekijk de laatste fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief