FedEx wil TNT Express voor 4,4 miljard euro overnemen

679

AMSTERDAM – Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx wil de Nederlandse branchegenoot TNT Express overnemen voor 4,4 miljard dollar. Dat hebben de beide bedrijven dinsdagochtend bekendgemaakt.

FedEx wil TNT Express voor 4,4 miljard euro overnemenFedEx biedt 8 dollar per aandeel TNT Express. Dat is zo’n 33 procent meer dan de laatste beursnotering op 2 april en 42 procent meer dan de gemiddelde waarde van het aandeel over de laatste drie maanden. Het bestuur van TNT Express raadt de aandeelhouders daarom aan het bod te accepteren. PostNL heeft met een aandeel van 14,7 procent al gemeld het bod te steunen.

2016

Bij de overname is verder afgesproken dat het Europese hoofdkantoor van TNT Express in Amsterdam/Hoofddorp blijft en dat de hub in Luik een belangrijke logistieke hub blijft. FedEx respecteert de huidige werkgelegenheid.

FedEx and TNT Express willen de overname in het eerste halfjaar van 2016 afronden. Ze zijn er van overtuigd dat de mededingingsautoriteiten instemmen met de overname. (Bron: TNT Express)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief