Farm Trans wraakt rechter in zaak uitbuiting Poolse chauffeurs

812

BERGEN OP ZOOM – De advocaat van Farm Trans uit Zevenbergen heeft de rechter gewraakt in het kort geding dat vakbond FNV tegen hen aanspande. Tot een nieuwe rechter is aangewezen wordt volgens Omroep Brabant de rechtszaak voor onbepaalde tijd aangehouden. De FNV spreekt van het rekken van tijd.

farmtransVolgens de FNV laat de transportonderneming van Farm Frites Poolse chauffeurs in en vanuit Nederland rijden tegen Poolse lonen en zorgt daarmee voor concurrentievervalsing, arbeidsverdringing en uitbuiting. ‘Vrachtwagenchauffeurs die in en vanuit  Nederland rijden hebben recht op het Nederlandse cao-loon. Maar Farm Trans maakt gebruik van buitenlandse chauffeurs en laat deze in en vanuit Nederland rijden tegen veel lagere lonen. De chauffeurs krijgen een basisloon van € 500,- per maand. Deze valse concurrentie op arbeidsvoorwaarden zet uiteindelijk ook de lonen van Nederlandse chauffeurs onder druk.’

In een vergelijkbare zaak die FNV aanspande eerder dit jaar tegen Van den Bosch Transporten uit Erp oordeelde de rechter dat Hongaarse chauffeurs die via een Hongaars bedrijf voor Van den Bosch in en vanuit Nederland rijden, recht hebben op het Nederlandse cao loon. (Bron: Omroep Brabant/FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief