Farm Frites wint DHL Export Trophy 2014

559

ROTTERDAM – Farm Frites is de winnaar van de DHL Export Trophy 2014. De prijs werd donderdag 6 november uitgereikt tijdens het Nationaal Export Event in het World Trade Center in Rotterdam. De prijs onderstreept met name de waardering voor de succesvolle langetermijnexportstrategie die het familiebedrijf uit Oudenhoorn aan de dag legt.

Farm Frites wint DHL Export Trophy 2014De DHL Export Trophy wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat toonaangevend en succesvol is op het gebied van export, daarin een voorbeeldrol vervult en zichtbaar innovatief is op dit vlak. Gezien het belang van export voor de Nederlandse economie hoopt DHL Express, als wereldwijd marktleider in internationaal expresvervoer, met deze prijs bedrijven te stimuleren en te inspireren bij het benutten van exportkansen.

Voorbeeldrol

Met een verwerkingscapaciteit van meer dan 1,5 miljoen ton aardappelen per jaar is Farm Frites actief in meer dan 40 landen. ‘De voorbeeldrol die het bedrijf heeft voor exporterend Nederland tekent zich onder meer af door recente uitbreidingsplannen richting de grootste voedselmarkt ter wereld. Ondanks de economische kentering die zich aftekent in opkomende markten, kondigde het bedrijf namelijk een miljoeneninvestering aan in een joint venture in China. Op vlak van innovatie weet Farm Frites productontwikkeling te koppelen aan plaatselijke wensen en de cultuur in de verschillende exportmarkten.’

Indrukwekkend

Commercieel directeur Jan-Kees Marcus van Farm Frites nam de prijs in ontvangst. ‘Deze waardering geldt alle 1.500 medewerkers van Farm Frites. Onze trots betreft zeker de voorbeeldfunctie die we voor andere Nederlandse bedrijven kunnen hebben.’

Michiel Greeven, algemeen directeur van DHL Express: ‘Het is een indrukwekkende langetermijnvisie die ten grondslag ligt aan het succes van Farm Frites, dat bovendien door blijft gaan met het uitbreiden van productiefaciliteiten en het betreden van nieuwe exportmarkten.’ (Bron: DHL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief