Extra garanties TIR gelden vanaf 1 december voor heel Rusland

403

De Russische douane heeft opnieuw het gebied uitgebreid waar extra garanties voor het vervoer onder dekking van een Carnet TIR vereist zijn. Met ingang van 1 december geldt deze maatregel zelfs voor het gehele Russische grondgebied. Rusland stapt daarmee feitelijk uit het TIR systeem.

Wit-Rusland vraagt geen extra zekerheid TIR-carnetMet ingang van 12 november heeft Rusland het gebied uitgebreid naar de centrale regio, waaronder Moskou valt. Vanaf 19 november valt ook het noordwesten van Rusland, waaronder de gebieden Pskov, Sebezh en Kingisepp, hieronder.

Ongedaan maken
Op het allerhoogste niveau (mr. Ban Ki-Moon, secretaris generaal van de VN, de voorzitters van de Europese Commissie en het Europese Parlement, nationale ministers) wordt de druk op President Poetin en de Russische douane al wekenlang opgevoerd om de maatregel ongedaan te maken en het vonnis van de Russische gerechtelijke instantie te respecteren, maar tot dusver weigert Rusland iedere medewerking.

De geschatte schade voor de internationale handel indien Rusland deze maatregel doorzet wordt geschat op meer dan 100 miljard Euro. (Bron: TLN)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter