Extra aandacht voor dode hoek in regio Eindhoven

389

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) deelt tot eind oktober gratis dode-hoek-stickers uit. Volgens het SRE gebeuren ondanks diverse maatregelen nog steeds te veel dodehoekongevallen. In oktober is er in het SRE-gebied weer speciale aandacht voor fietsers en de risico’s van de dode hoek bij vrachtverkeer.

In Nederland vallen jaarlijks gemiddeld twintig doden en veertig tot vijftig zwaargewonden als gevolg van de dode hoek. Ongevallen met rechts afslaande vrachtauto’s en rechtdoor gaande fietsers hebben vaak ernstige gevolgen. De bestuurder van een vrachtauto of bus ziet de fietser, die voorrang heeft, regelmatig over het hoofd. Daarbij Extra aandacht voor dode hoek in regio Eindhovenheeft de fietser vaak zelf niet in de gaten dat de bestuurder hem niet ziet of rechts af wil slaan.

Meer bewust
De laatste jaren zijn er steeds meer technische hulpmiddelen ter voorkoming van dode hoek ongevallen. Spiegels en camera’s die het zichtveld van de bestuurder in de dode hoek kunnen vergroten, geluidssystemen die werken zodra het detectiesysteem een gevaar in de dode hoek opmerkt. Daarnaast blijft zelf goed opletten natuurlijk belangrijk. Om chauffeurs en fietsers nog meer bewust te maken van de dode hoek wordt Brabantbreed extra aandacht besteed aan de dode hoek door onder meer een stickeractie voor vrachtwagens. Transportbedrijven in het SRE-gebied kunnen tot eind oktober gratis dode-hoek-stickers bestellen om op de vrachtwagens te plakken.

Actiedag 23 oktober
De dode-hoek-stickeractie maakt onderdeel uit van de verkeersveiligheidscampagne ‘Help Brabant mee op weg naar Nul verkeersdoden’. Op 23 oktober worden in heel Brabant verkeersveiligheidsacties gehouden. Alles staat in het teken van: kom in actie en help Brabant op weg naar Nul verkeersdoden! Wij willen u vragen om ook in actie te komen en dode-hoek-stickers te bestellen voor uw transportbedrijf.

Stickers bestellen
U kunt voor 31 oktober uw bestelling doorgeven aan n.rongen@sre.nl(ovv van de bedrijfsnaam, adres, contactpersoon, aantal stickers, en of u wilt meedoen aan de actiedag op 23 oktober).

Actiedag
Wilt u meedoen aan de actiedag, dan verzorgen we extra publiciteit voor u. Wij hebben uw bestelling dan nodig voor 14 oktober. (Voor het bestellen van stickers voor de actiedag is Op=Op.) Wilt u dat een van de ambassadeurs een bezoek brengt aan uw actie, laat het ons weten. Dan bekijken wij of dit ingepland kan worden.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter