Export vanuit Zeeuwse havens groeit met twintig procent

568

TERNEUZEN – De export in de Zeeuwse havens Vlissingen en Terneuzen is de afgelopen negen maanden met twintig procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. In totaal werd 26 miljoen ton goederen over zee aan- en afgevoerd, 4,5% meer ten opzichte van de eerste negen maanden van vorig jaar.

Export Zeeuwse havens groeit met twintig procentMet uitzondering van het segment stukgoed (10%) vertonen alle andere segmenten groei. De grootste goederenstroom in de haven, natte bulk, is de sterkste groeier met een toename van bijna 20%. Deze groei wordt mede veroorzaakt door uitbreiding van de tankopslag en door groei van de boord-boord overslag. Droge bulk kende een kleine groei in de overslagcijfers (+0,5%). RoRo (+3,5%) en containers (+9%) laten ook een stijging zien, maar zijn relatief bescheiden segmenten voor de Zeeuwse havens.

Zeeland Seaports doet op basis van deze cijfers nog geen voorspellingen voor de rest van 2014 en de kwartalen daarna omdat het herstel van de economie nog fragiel is. (Bron: Zeeland Seaports)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief