Export groeit sterk

804

DEN HAAG – Het volume van de export van goederen was in februari 6,6 procent groter dan in februari 2014. De stijging is wat kleiner dan in januari. In februari was vooral de export van transportmiddelen, aardgas en aardolieproducten hoger, meldt het CBS vandaag.

Export groeit sterkZowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer groeide. Het volume van de import was in februari 0,5 procent groter dan een jaar eerder. In januari groeide de import van goederen met 1,3 procent.

Nederlandse bedrijven exporteerden in februari 2015 vooral meer transportmiddelen, aardgas en aardolieproducten geëxporteerd. Verder groeide de export van voedings- en genotmiddelen, machines en apparaten, en chemische producten licht.

Verdere verbetering

De omstandigheden voor de export in april 2015 zijn volgens de Exportradar van het CBS verder verbeterd. De ontwikkeling van de reële wisselkoersen op jaarbasis was veel gunstiger dan een maand eerder. Het producentenvertrouwen van de eurozone en Duitsland was minder negatief. De Exportradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse uitvoer gunstiger of minder gunstig zijn geworden. (Bron: CBS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief