Export groeit ruim zes procent

773

DEN HAAG – Het volume van de export van goederen was in september 6,4 procent groter dan in september 2013. Een maand eerder groeide de export met ruim één procent. Dit meldt het CBS vandaag.

Export groeit ruim zes procentDe groei van de export in oktober is toe te schrijven aan zowel de uitvoer van Nederlandse product als de wederuitvoer. Nederlandse bedrijven exporteerden vooral meer transportmiddelen, machines en apparaten dan een jaar eerder. Het volume van de import was in september 5,4 procent groter dan een jaar eerder. In augustus groeide de import van goederen met ruim vier procent.

Machines en apparaten

In september hebben Nederlandse bedrijven vooral meer machines, apparaten en transportmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder. Ook de export van chemische producten groeide flink. Alleen de export van aardolieproducten was lager dan een jaar eerder. Zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer, de uitvoer van eerder ingevoerde producten, groeide.

Betere omstandigheden

Volgens de Exportradar van het CBS zijn de omstandigheden voor de export in november gunstiger dan in oktober. Dat komt vooral doordat de laatste productiecijfers van de Duitse industrie beter waren dan de voorgaande. De Exportradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse uitvoer gunstiger of minder gunstig zijn geworden. (Bron: CBS)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief