Export groeit aanzienlijk

542

DEN HAAG – De export van goederen is afgelopen december 6,9 procent groter dan in december 2013. Een maand eerder bedroeg de stijging van de export 3,9 procent. Vooral de export van transportmiddelen, machines en apparaten en metaal groeide in december.

Export groeit aanzienlijk Verder groeide zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer. Dit meldt CBS vandaag. Het volume van de import was in december 1,9 procent groter dan een jaar eerder. In november groeide de import van goederen met 6,1 procent. Er zijn in december 2014 vooral meer transportmiddelen (zoals personenauto’s), machines en apparaten, metaal(producten) en chemische producten geëxporteerd. Ook de voedingsmiddelenindustrie exporteerde meer.

Omstandigheden

De omstandigheden voor de export in februari 2015 zijn volgens de Exportradar van het CBS verbeterd. De ontwikkeling van de reële wisselkoersen op jaarbasis was veel gunstiger dan een maand eerder. Ook presteerde de Duitse industrie iets beter dan een maand eerder. Daarentegen waren de Nederlandse ondernemers in de industrie aanzienlijk negatiever over hun buitenlandse orders dan een maand eerder. De Exportradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse uitvoer gunstiger of minder gunstig zijn geworden. (Bron: CBS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief