EXMAR gaat LNG bunkeren regelen in Antwerpen

811

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen heeft rederij EXMAR aangesteld als haar strategische partner voor LNG bunkering in de haven van Antwerpen. Beide partners gaan nauw samenwerken voor de ontwikkeling van een LNG bunkerschip.

EXMAR gaat LNG bunkeren regelen in AntwerpenMet deze strategische alliantie willen het Havenbedrijf en EXMAR het gebruik van LNG als scheepsbrandstof faciliteren. Beide partners plannen in het voorjaar van 2014 te starten met de effectieve bouw van het LNG bunkerschip.

Ook faciliteren
Directeur Eddy Bruyninckx van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen wil gelet op de milieu- en duurzaamheidsbaten, het gebruik van LNG als scheepsbrandstof niet enkel aanmoedigen maar ook faciliteren. ‘Daarom wil het Havenbedrijf er actief voor zorgen dat schepen die vanaf 2015 de haven van Antwerpen aanlopen LNG als scheepsbrandstof kunnen bunkeren. Door beroep te doen op de LNG expertise van EXMAR, zal LNG als scheepsbrandstof op een veilige en efficiënte manier kunnen worden aangeboden. Hiermee zet de haven haar ambitie om zich als duurzame haven te positioneren om in daden.’

Verheugd
Directeur Nicolas Saverys EXMAR is verheugd om samen met het Havenbedrijf vorm te kunnen geven aan LNG bunkering in Antwerpen. ‘EXMAR ziet LNG bunkering als een strategische doelmarkt voor de komende jaren. Onafhankelijke studies tonen aan dat deze LNG bunkering markt een wereldwijd potentieel heeft van extra tientallen miljoenen tonnen LNG per jaar tegen 2020. Gezien onze expertise in het transfereren van LNG via flexibele slangen, kan EXMAR zich perfect positioneren in deze nieuwe LNG bunkering markt.’

Minder uitstoot
LNG als scheepsbrandstof is voor reders een uitstekende oplossing om te voldoen aan de diverse uitstootreglementeringen die vanaf 2015 in voege treden. In vergelijking met traditionele scheepsbrandstoffen zoals zware stookolie en diesel, resulteert het gebruik van LNG als scheepsbrandstof in een beduidende vermindering op het vlak van uitstoot van zwaveloxides, stikstofoxides, CO2 en fijn stof. LNG wordt daarom beschouwd als de scheepsbrandstof van de toekomst.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter