Ewals Intermodal wil markt van en naar Turkije openbreken

790

Ewals Intermodal (EIM) is deze week samen met haar Turkse partner, SARAS Lojistik, een nieuwe multimodale corridor begonnen. Sales director Eric Staal van Ewals Intermodal verwacht met de dagelijkse service de transportmarkt van en naar Turkije te kunnen openbreken.

Ewals Intermodal wil markt van en naar Turkije openbrekenMet de nieuwe corridor gaan de bedrijven Noordwest-Europa en Turkije met elkaar verbinden. De logistiek dienstverleners maken op de corridor gebruik van shortsea en trein. General Manager Ïsmail Yildiz van SARAS Lojistik is ervan overtuigd dat dit een nieuwe transportmodus is voor de Turkse markt. ‘Dit zal de sector verrassen.’

Box containers
In tegenstelling tot de op deze corridor gangbare trailers, hebben EIM en SARAS ervoor gekozen gebruik te maken van box containers, 45ft HC palletwide en 30ft bulk. Deze worden over de hoofd-spoorcorridor van EIM vanuit Keulen via het Italiaanse Triëst naar Istanbul-Haydarpaa verscheept. Deze dagelijkse service biedt verladers de mogelijkheid om 28 ton goederen binnen een week op de plaats van bestemming te krijgen.

Snelheid versus kosten
Het combineren van een shortsea-, railverbinding en box containers zorgt volgens de wtee bedrijven voor een kostenefficiënte oplossing die door haar prijs en snelheid concurrerend is met weg of deepsea alternatieven. ‘Daarnaast levert het gebruik van deze corridor ook nog het voordeel dat hiermee de carbon footprint van zowel de partners als van de verladers drastisch verlaagd worden.’ (Bron: EIM)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter