EVT: ‘Uitspraak is tegenslag, maar wij gaan gewoon door’

736

EVT gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in Den Haag dat de rederij per 1 februari moet stoppen met de veerdienst op Terschelling. Dat meldt de directie van EVT.

‘Staatssecretaris Mansveld en Rederij Doeksen willen EVT per 1 februari stoppen, schrijft de EVT-directie. ‘EVT heeft dit aan de rechter voorgelegd. De kort geding rechter heeft hierop niet EVT: ‘Tegenslag, maar wij gaan gewoon door’willen ingrijpen. EVT gaat nu in beroep middels een zogenaamd spoed appèl bij het Hof Den Haag. EVT vraagt het Hof voor 1 februari duidelijkheid te geven in verband met de belangen van onze reizigers.’

‘Gezonde concurrentie’
EVT blijft achter haar standpunt staan dat eerst de uitspraak van de procedure die loopt bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven over de aan Rederij Doeksen verleende concessie afgewacht zou moeten worden. Deze uitspraak wordt begin 2015 verwacht. ‘Er is nu het beeld geschapen dat Rederij Doeksen het financieel niet zal redden tot aan deze uitspraak. EVT gelooft dit niet en blijft erbij dat een gezonde concurrentie in het belang is van de reizigers.’ (Bron: EVT)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter