EVO wil spelregels voor accijnsverhoging

751

Verladersorganisatie EVO wil dat er spelregels komen die in kaart brengen wat de effecten zijn van een accijnsverhoging, voordat de overheid aan de accijnsknop draait. EVO reageert hiermee op het bericht van staatssecretaris Wiebes dat het kabinet de accijnsverhoging niet ongedaan maakt.

Helft ondernemers tankt door accijnsverhoging in buitenland‘Zo’n maatregel zorgt ervoor dat Nederland zijn accijnsniveau beter op dat van de buurlanden afstemt’, schrijft de verladersorganisatie. ‘Dit voorkomt grote accijnsverschillen met onze buurlanden.’

Concurrentiepositie
EVO ziet in de brief van Wiebes haar eerder geuite zorgen over de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven echter bevestigd. ‘Wiebes geeft toe dat vervoerders in toenemende mate diesel in België tanken. Ook stelt de staatssecretaris dat het weglekeffect als gevolg van de recente accijnsverhoging oploopt tot tien procent. Tot slot geeft hij aan dat de weglekeffecten zich niet alleen in de grensstreek, maar juist in heel Nederland voordoen.’ (Bron: EVO)

Lees ook:
CDA twijfelt aan accijnscijfers
Belangenvereniging Tankstations: ‘Besluit Wiebes is ijskoude douche’
TLN snapt niets van besluit van staatssecretaris Eric Wiebes
Wiebes: ‘Meer accijnsinkomsten, daling dieselverkoop is trend’
Rekenfout CBS; ook in februari daling van de dieselverkoop
In eerste kwartaal 153 miljoen minder aan brandstofaccijns

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief