EVO wil ongeluk met tankwagen op A73 eerst onderzoeken

775

ZOETERMEER – Verladersorganisatie EVO wil dat ‘de politiek’ pas conclusies trekt over het ongeluk met de tankwagen op de A73 als een onderzoek naar dit incident is afgerond. Voortijdig conclusies trekken is wat EVO betreft dan ook niet wenselijk.

Grote alarm op A73 na lekken zoutzuur uit vrachtwagenDe verladersorganisatie heeft er bij de politieke partijen VVD, PvdA, CDA, D66, ChristenUnie, SP en GroenLinks in de Tweede Kamer op aangedrongen de uitkomsten van dit incidentenonderzoek af te wachten alvorens te pleiten voor aanvullende maatregelen om het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg veiliger te maken. De Inspectiedienst Leefomgeving en Transport is bezig de oorzaken van het ongeluk van vorige week met de met zoutzuur gevulde tankwagen op de A73 te achterhalen.

Veilig

Het vervoer van gevaarlijke stoffen in Nederland behoort tot de meest veilige ter wereld. Er is volgens EVO al een zeer uitgebreid pakket aan wetten en regels waar in Nederland gevestigde bedrijven aan voldoen. ‘De naleving van die regels in Nederland is goed. De bij het ongeluk betrokken vrachtauto was onderweg vanuit Duitsland naar België en was het eigendom van een Belgisch vervoersbedrijf. EVO houdt de mogelijkheid open dat het handhavingsregime in België aanscherping behoeft’, aldus de verladersorganisatie. (Bron: EVO)

Meer over het ongeluk op de A73:
Kamervragen over zoutzuur lekkende vrachtwagen A73
Luchtalarm op A73 na lekken zoutzuur uit vrachtwagen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief